Szemüveg keret választási gondok

Az ideális szemüveg keret kiválasztása

Tulajdonképpen egészen sokáig teljesen biztos voltam abban a tényszerűségben, hogy nekem soha semmi esetre sem lesz szemüvegem, lehet bármilyen rossz a látásom, nem fogok arra kényszerülni, hogy állandó jelleggel keljen viselnem egy ilyesfajta kiegészítőt az arcomon. Úgy véltem egyenesen szörnyen áll. Sokkal csúnyábbnak láttam magam benne, mint nélküle, szinte össze sem véltem hasonlítani a kétfajta külsőmet. Arra természetesen nem is gondoltam, hogy esetleg nem megfelelő szemüveg keretek között kutatok. Nem, szentül hittem, hogy nem létezik olyan fajta szemüveg keret, amely nemhogy jól állna, de egyáltalán emberi külsőt kölcsönözne számomra. így teljes traumaként éltem meg, amikor felfedezni véltem a látásom folyamatos romlását. Annak tudtam be, hogy biztosan csak fáradékonyabb vagyok vagy csupán illúzió az egész és annyira félek a szemüveg viselésétől, hogy tulajdonképpen beképzelem magamnak, hogy szükségem lenne rá. Így küszködtem évekig folyamatosan romló látásom ellen, mígnem egyszer csak belefáradtam a harcba és kontaktlencse viselésére adtam a fejemet. Ám természetesen a világért sem mennek ilyen egyszerűen a dolgok, ugyanis olyan szinten irritálta a szememet a kontaktlencse, hogy már egészen elviselhetetlen szinteket öltött a probléma, folyamatosan patakzottak a könnyeim, szúrt a szemem és egész nap a sírás kerülgetett. Rájöttem, hogy nincs, értelme tovább harcolnom önmagam ellen beadom a derekam és olyan szemüveg után nézek, amely legalább valamelyest elviselhető külsőt fog eredményezni. Persze úgy gondoltam ez lehetetlen küldetés, de nagyobb úr volt a szükség, mint a finnyás hozzáállásom. Így évek fáradalmas hunyorgása után, rászántam magam a szemüveg vásárlására.

Szemüveg keretek bűvöletében

Legnagyobb megdöbbenésemre, amikor végre rászántam magam és elmentem egy viszonylag fancy szemüveg boltba, csak kapkodni tudtam a tekintetem a jobbnál- jobb és szebbnél-szebb szemüveg keretek között. El sem hittem, hogy az én elképzeléseim alapján miszerint nekem egyenesen szörnyen áll egy szemüveg, ez éppenséggel megdőlni látszik és viszonylag sok modellre tudnám azt mondani, hogy már az állványon is jelentősen felkeltették a figyelmemet. Úgyhogy elkezdtem felfedezni a szemüveg keret kínálat bőséges választékát. Tulajdonképpen folyamatosan próbálgattam fel a szemüvegeket és magam is meglepődtem, de aránylag sokkra mondhattam azt, hogy na, igen ez tetszik és még jól is áll, ami számomra tényleg már önmagában hatalmas siker volt, ugyanis én tényleg el sem tudtam volna képzelni olyan helyzetet, hogy a szemüvegek valaha jól álljanak nekem, és lám csak elhatározásra kellett jutnom és máris rengeteget találok, amit azonnal meg is vásárolnék.

A szemüveg keret kiválasztása

A legnehezebb rész egyértelműen a szemüveg keret kiválasztása volt, ugyanis nyilván rengeteg olyan keretet találtam amely szimpatikus volt és tetszett nekem, de valójában olyat akartam találni amit tényleg a mindennapok során tudok viselni, bele illik a ruhatáramba, nem kell folytonosan cserélni és tényleg szinte mindenhez passzol. Bár elég nagy kihívás volt ilyen jellegű szemüveget találni, mégis mindent megtettem az érdekében, hogy megtaláljam a tökéleteset. Fontos szempont volt, hogy tökéletesen illeszkedjen az arcformámhoz, ne öregítsen, ugyanis bizonyos keretek egyértelműen öregítenek rajtam egy pár évet. Ne legyen olyan sima mindennapos, mert az unalmas, de annyira extra se legyen, hogy ne lehessen állandó viselet. Mint látható jelentősen sok elvárással indultam neki a szemüveg keresésnek, és ami megdöbbentő, ennyi elvárás ellenére is sikeresnek bizonyult a vásárlási mizériám, ugyanis megtaláltam a tökéletes szemüveg keretet, amely nemhogy elviselhető viselet, de kifejezetten tetszik is nekem.

Formájában cicás kialakítású egyszerű vékony arany kerettel, tökéletesen illeszkedik a szív alakú arcformámhoz és szinte finoman kihangsúlyozza az arcom vonásait. Egyszóval tökéletes és imádom!

A saját példámból okulva én minden olyan embernek, aki hadi lábon áll a szemüvegekkel azt ajánlom, hogy ne utasítsa el egyből a szemüveg vásárlását, ugyanis lehet, hogy hozzám hasonlóan csak beképzeli, hogy nem áll jól neki egy szemüveg keret sem, aztán amikor körbe néz, termékek százai nyerik el a tetszését és alig tud választani a sok közül.

Személy szerint mindenkinek ajánlom a szemüveg használatát, ugyanis nekem galaxisokkal jobbak lettek a napjaim azáltal, hogy nem fáj folyamatosan a szemem, ez nem sugároz ki a fejemre és nem lesz nap végére őrült fejfájásom, amitől pedig ideges és ingerült leszek az embertársaimmal. Illetve nem kell hunyorognom és végre tisztán és teljes szépségében látom a világot, ami valljuk be, minden pénzt megér!