Olcsó munkásszálló Budapesten? Nem kell tovább keresgélni

Ha az ember spórolna a szálláson: egy munkásszálló Budapest bevárosában

A munkásszálló Budapesten központi kérdés lehet sok munkáltató és munkavállaló számára egyaránt. Egyrészt érdemes feltenni a kérdést, hogy milyen körülményeket várunk el egy munkásszállótól, másrészt meghatározni annak helyét és persze az árait is. Hogyha ezeket a feltételeket már eldöntöttük, akkor jöhet is a keresgélés. Az interneten való kutakodás helyett azonban inkább okosan döntsünk és keressünk egy munkásszállásokat összegyűjtő oldalt. Így máris kényelmesebb lesz a választás. Ezekben a kérdésekben lesz segítségére ez a kis írás.

A legjobb munkásszálló Budapest területén

Egy munkásszálló Budapest belvárosában nagy segítség minden munkavállaló számára, aki nem szeretne komoly összegeket kiadni egy-egy éjszakáért hotelekben vagy egyéb szálláslehetőségeken, mégis kényelmesen szeretné eltölteni a munkanapjait. Több okból is dönthetünk az ilyen jellegű szállások mellett. Lehet, hogy csak néhány napig tart a munka, esetleg a fesztiválszezonra készülünk csupán, azonban sokan tartós állást keresnek a fővárosban, csupán nem szeretnének rögtön albérletben gondolkozni. A munkásszálló Budapesten minden tekintetben jó döntés. Persze nem csak azoknak ajánlom ezt a szállásformát, akik a fővárosban fognak dolgozni, hiszen Magyarország számos nagyvárosában találhatunk munkásszállókat. Ráadásul van, ahol kész szállodai szobát kapunk csupán néhány ezer forintért.

munkásszálló Budapest2_4

A munkásszálló Budapest több kerületében is megtalálható. Olcsó munkásszálló Budapesten legalábbis mindenképp. Persze itt is találhatunk minőségbeli eltéréseket, tehát érdemes lefektetnie az embernek az elvárásait még mielőtt egyáltalán nekiállna a keresésnek. Ha egyben szeretnénk látni az egyes helyeket, amelyek ráadásul minőségileg ellenőrizve vannak, ide kattintva megtehetjük: https://munkasszallok.hu/varos/budapest/.  

Személyes preferencia: ilyen legyen a munkásszálló Budapesten

A munkásszálló Budapesten is csak egy olcsó szálláshely, így persze nem is várhatunk el teljes ellátást és tökéletes előkelő kényelmet a maradásunk során. Ezeken a helyeken inkább a pihenésen van a hangsúly, csak legyen egy kényelmes ágy, internetkapcsolat és nyugalom. Ha a szobatársak tekintetében válogatós valaki, akkor válogathat a kisebb szobáktól egészen a nagyobbakig. Egyágyas munkásszálló Budapesten létezik természetesen, azonban ennek az ára is borsosabb, mint a többágyas szobák esetében. Egy-két szobatárs pedig nem akkora probléma. Általában ezért szeretnek sokan együtt utazni a munkatársaikkal, mert így egy ismerős arccal kell megosztani a szobát.

A fürdőszobahasználat a másik nagy kérdés ilyen esetekben. Vannak, akik számára nem jelent gondot az osztozkodás, míg mások egyáltalán nem szeretnék megosztani az idejüket. Elvégre, ha hatan vannak egy fürdőre, akkor az embernek korábban kell kelnie, esetleg várakoznia is, és persze vannak, akiknek ez nincs kifejezetten az ínyére, ami teljesen érthető is.

Mégis miért jó megoldás egy munkásszálló Budapesten?

Ennek számos oka van összességében. Beszélhetünk rögtön az elhelyezkedésről, általában forgalmas helyen megtaláljuk őket, ahonnan akár gyalog is indulhatunk a munkába. Ha az messzebb van, a tömegközlekedési hálózat is remek, így nem jelenthet majd gondot az utazás és a napi bevásárlás sem, hogyha az ember amiatt aggódna, hol oldja majd ezt meg.

Természetesen a legnagyobb húzóereje egy ilyen szállásnak az ára: nem kell több ezer forintot kiadnunk arra, hogy valahol álomra hajthassuk a fejünket. Ez sokak számára jelentene problémát, hiszen nem is minden munkalehetőség fizet annyit, hogy a szállás költségei mellett érdemes legyen elvállalni a munkát. Így tehát jó ötlet lehet lefaragni egy kicsit az elköltött pénzből, hogy az esetleges projektszerű munkánk vagy amivel albérletre szeretnénk kaukciót gyűjteni, ne csappanjon meg egy szoba miatt. Egy munkásszálló Budapesten azonban hozzáférhető szálláslehetőség, így gyakorlatilag minden munka mellett jó választás lehet egy darabig. Később persze az albérlet valószínűleg jobb döntés, de csak ha tartósan szeretne az ember a fővárosban maradni, és nem csak rövid ideig tervezi az ottlétet.

munkásszálló Budapest2_1

Egyszerű de nagyszerű megoldás ez talán, ahogy tartja a mondás. Egy remek köztes állapot a teljes felköltözés és a hotelszoba között. Mindezt olcsón megkaphatjuk, válogathatunk a különböző lehetőségek között, így változatos számú szobatárs jöhet szóba, csakúgy, mint a különböző igényeink kielégítése is.

Összességében elmondható, hogy egy remek szállásformáról van szó, ami évente sok tízezer ember életét könnyíti meg, és vezeti egy jobb élet irányába. Nem érdemes tehát kihagyni ezt a lehetőséget, ha találunk egy szimpatikus munkahelyet, vállaljuk el, és utánunk az özönvíz, a költözésre majd gondolunk a későbbiekben, addig pedig ott a gyors és egyszerű megoldás, a munkásszállás. Néhány hét alatt pedig meglátjuk, mennyire válik be az új munkahely, hogy szeretnénk-e a továbbiakban is ott dolgozni, a fővárosban élni vagy sem. És ha a válasz nem, így nyugodtan hazamehetünk, míg ha el sem tudjuk már máshol képzelni az életünket, akkor jöhet az albérletvadászat ideje!